Euthanasie

Het is de moeilijkste beslissing die u voor uw huisdier moet maken. Omdat het als eigenaar moeilijk is om hier objectief naar te kijken, staan onze dierenartsen voor u klaar. Samen met u zoeken we de beste oplossing voor dit moeilijk moment.


Wanneer uw dier laten inslapen?

Wanneer de levenskwaliteit van uw huisdier is afgenomen zonder zicht op verbetering, is het mogelijks tijd om uw dier te laten inslapen.
Onze dierenartsen proberen de zorgen hierover zo goed mogelijk weg te nemen. We kunnen de beslissing niet in uw plaats nemen, maar helpen met het nodige onderzoek zodat u een weloverwogen beslissing kan nemen.

Samen met u proberen we de volgende vragen objectief te beantwoorden:

  • Heeft uw huisdier veel pijn?
  • Kan uw dier nog normaal eten en drinken?
  • Is uw huisdier incontinent?
  • Reageert uw dier nog op de omgeving?

Er zijn verschillende oorzaken om tot een euthanasie over te gaan, onze dierenartsen staan u bij om hierover te beslissen.


Uw dier laten inslapen, hoe gaat dat?

We maken een afspraak voor de euthanasie van uw huisdier, dat kan in onze praktijk of bij uw thuis. Meestal is het gemakkelijker om dit op te praktijk te doen, omdat onze dierenartsen daar alle nodige voorzieningen hebben. Ook kan uw huisdier dan in de praktijk blijven tot deze bijvoorbeeld opgehaald wordt voor crematie.

U hebt de mogelijkheid om aanwezig te blijven gedurende het inslapen. Dit is een rustig en pijnloos proces maar u heeft geen verplichting om te blijven.
Iedereen heeft zijn eigen verlangens over dit moeilijke moment en respecteren steeds uw keuze.

Maak je afspraak online
site by yappa