Tandheelkunde bij de kleine huisdieren en konijnen

De tandheelkunde is het onderdeel van de (dier)geneeskunde dat zich bezig houdt met de preventieve zorg, de diagnose en de behandeling van aandoeningen van de tanden en de bijbehorende monddelen.

Tijdens een detartratie wordt het tandsteen verwijderd en de tanden grondig gepoetst. Indien noodzakelijk moeten ook tanden getrokken worden. Deze ingreep kan worden ingepland na afspraak en gebeurd onder volledige verdoving. Na de ingreep kan uw dier rustig ontwaken in onze hospitalisatie.

Gebitsverzorging bij uw huisdier

Men schat dat ongeveer 85% van alle volwassen huisdieren tandproblemen hebben. Tandaandoeningen hebben niet alleen invloed op de mond van uw huisdier, maar er kunnen zich ook schadelijke bacteriƫn,virussen, ... via de bloedbaan naar inwendige organen verplaatsen. Hierdoor kunnen er zelfs hart-, lever- en nieraandoeningen ontstaan.

Problemen ter hoogte van de mond verdienen dan ook alle aandacht, en worden best in een zo vroeg mogelijk stadium behandeld. Ze kunnen niet enkel zorgen voor een daling van de eetlust bij uw huisdier, maar kan ook tot agressie leiden, dit omwille van de pijn die bij sommige aandoeningen aanwezig is.

Tandheelkundige problemen

Maak je afspraak online
site by yappa