Oncologie

De oncologie is een groeiende discipline in de diergeneeskunde. Huisdieren worden immers ouder, net als mensen waardoor ook zij vaker getroffen worden door kanker. Er zijn steeds meer mogelijkheden voor diagnose en behandeling in de oncologie, maar deze zijn geen routine in de meeste praktijken. Net om deze reden bieden wij onze diensten aan, aan onze doorstuurcollega’s.

Voor het maken van een diagnose kunnen we in onze kliniek gebruik maken van:

- in huis bloedanalyse

- microscopie

- echografie

- endoscopie

- radiografisch onderzoek

In de gevallen waarbij histopathologisch onderzoek vereist is, voor diagnose en eventuele stagering, zullen wij een staal doorsturen naar het labo.

De kansen op een volledige genezing zijn het grootste wanneer er een diagnose kan gesteld worden in een vroeg stadium. We adviseren dus nooit om een afwachtende houding aan te nemen in de oncologie.

Na de diagnose zullen we met de eigenaar de verschillende behandelingsmogelijkheden overlopen. In onze kliniek zijn chirurgische behandeling en behandeling door middel van chemotherapie een mogelijkheid. Natuurlijk hopen we allemaal dat er steeds een mogelijkheid is tot volledige genezing, maar jammer genoeg is dat niet de realiteit. In deze gevallen zal er nagegaan worden hoe we deze patiënten een verlengde levensduur kunnen geven met een zo goed mogelijke levenskwaliteit.

site by yappa